mouse over problems

hi

ive been adding rollover/mouseovers to text using the rollover action, than adding the target show/hide layer action, to basically change the text colour and underline text when you rollover it,
all text is functioning almost as i want it

the problem i have is that when you mouseover, it is flashing rather than being solid.

this is probably somthing really simple but im baffled now.

im using f/way 5 pro, as a trial version.

any ideas

terry


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Sometime around 28/3/08 (at 09:05 -0400) terry mcshane said:

ive been adding rollover/mouseovers to text using the rollover
action, than adding the target show/hide layer action, to basically
change the text colour and underline text when you rollover it,
all text is functioning almost as i want it

the problem i have is that when you mouseover, it is flashing rather
than being solid.

I think I know the problem you’re having. Are you hiding the layer
that actually has the Show/Hide action applied? What happens is this:

You ‘mouse over’,
the item hides…

Which causes a ‘mouse leave’ event,
the item shows again.

Which causes a ‘mouse over’ event,
the item hides…

And on, and on.

One way around this problem is to use another graphic item on top,
and apply the rollover action to that instead. I know it involves
another object, but it sorts out the problem straight away. I did
exactly this for the postcard rollovers on
http://www.panoramapostcards.co.uk/

k


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

In the hover style do you have the Blinking Text tab selected (last icon on the right)?

Todd

On Mar 28, 2008, at 8:05 AM, terry mcshane wrote:

ive been adding rollover/mouseovers to text using the rollover action, than adding the target show/hide layer action, to basically change the text colour and underline text when you rollover it, all text is functioning almost as i want it the problem i have is that when you mouseover, it is flashing rather than being solid.

thanks for your replies guys.

i have resolved this issue by, in the action pallet it shows the 2 rollover items,

1st item normal tab ticked, mouseover unticked.
2nd item normal tab unticked, mouseover ticked.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options