[Pro] Disappearing items

I have a issue with items not being visible on my Freeway page as i design however when I preview or publish (see link) they appear. Specifically I am referring to the social media links in the footer of the page. In layout, I can see the bounding boxes however, the graphics them selves do not show up. I am sure it is a simple incorrect setting. Thanks for any help you can offer.

http://garyassociates.com/CLIENTS/teamsescowindrepair/


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

A quick update. If I copy and paste that footer wrapper onto a new page in the same site, the images still do not appear. However, I created a new test site, copied the footer and pasted and the icon graphics appear in layout?


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

If I copy and paste that footer wrapper onto a new page

Does FooterBox3 have an undefined height in the FW layout or a small fixed height?

Also its child #SmallSet2 appears to have a width of over 100% at larger screen widths.

David


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

FooterBox3… has a width of 15% and a height of 0px and the SS2 has nothing in the max width and only a % sign in the width.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

FooterBox3… has a width of 15% and a height of 0px

Try giving FooterBox3 a flexible height.

and the SS2 has nothing in the max width and only a % sign in the width.

And there must be a value before the % character in the width box - you just might not be able to read it - triple click inside it and copy and paste it somewhere. (You should be looking in the Dimensions section of the Inspector)

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

FB3 with flexible height had no effect.
Yes, SS2 had a width (under dimensions) of 158.17


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

I could send a link to the FW files if helpful. Thanks!


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

I could send a link to the FW files if helpful. Thanks!

Yes that would be helpful.

If you wish to make an archive version of your site available I am sure that one of us would be happy to have a look at it for you.

File>Save Archive then a Dialog box will open asking you to choose a destination for your archive.

Pick somewhere on your Mac and then click the Save Archive button - bottom right.

Then you will be asked to give your archived folder a name ie ‘mywebarchive’

Now (in the Finder) visit the ‘mywebarchive’ folder and Right Click it and choose the option - Compress ‘mywebarchive’

This will result in a mywebarchive.zip file which will contain your FW doc and all the Media used in its construction.

Make a list of concerns/issues that you have and let someone know where they can download the mywebarchive.zip file from.

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

Thanks Dave. Here is a link. Dropbox - Error
One thing I did notice is that I need to optimize my images… way to big. Sorry about that. In general I have a problem with the social media icons showing up in the footer of the page. They appear when I preview or publish but not when I am viewing in page layout. For the life of me, I cannot figure out. The other thing I’ve noticed is that, I can move an item and suddenly, everything disappears. I can click undo but… it does not reappear. Many times I just revert back to a saved version. I am most certain that its lack of knowledge on my part and not that of FW. Thanks for any insight that you can provide. Gary


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

Simple fix for you Gary

Go into the View menu and deselect Alt Text then FW will show you the image instead of the Alt Text

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

Outstanding! Thanks Dave! It worked perfectly. I was at my wits end. Thanks again and have an extraordinary day!


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

One last question Dave. If I have a page that has elements on it and, after the fact, I want to create a PageWrapper to contain all of the existing elements, is that possible? Do I just create a HTML element and move the existing elements into it? Thanks!


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

Do I just create a HTML element and move the existing elements into it? Thanks!

I would select everything on the page and Edit>Cut

Then make your Wrapper (Html Item)

Click inside the new Wrapper item until you get a flashing cursor and paste it all in.

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options