[Pro] FONT problems

Merry xmas all… hope you had great holiday…
Ok here is one for you … I have a font problem. Now I know it is probably my fault because I used a font called Alte Haas Grotesk. It is based on Helvetica, but in Firefox on a friends computer the font changes to something I do not want…

I have put all items in HTML NOT graphic boxes like I used to (thanks to Dave scolding me!)
So is there any way to control this or must I use Helvetica
and there are a few other glitches too.
Thanks for any input

http://www.blessblessproductions.com


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Carla, if the font is not installed on the viewers computer it will not display.

There are a few ways to embed a font in your FW doc. Look at the Caxton action and the fonts available from Font Squirrel. Make sure you have a license to use your font on the web though. Another option that is very easy to use is Google’s font API. Unfortunately they have a small selection of fonts but at least it’s all legal.

Marcel


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

THanks Marcel

I will look into that!!! Yikes


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Also when using a Font like this you should expect that not everyone has it (very few I suspect) and define alternatives if they don’t. So at lest they will see something similar to what you intended.

A typical font set would look something like

Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif

David


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Yes David I am doing that with the kit and Caxton, adding alternative fonts in FOnt set

Thanks so much

C


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

OK ALL THANKS FOR ADVICE!

I have used Caxton and downloaded kit and everything seems to be fine but I will have to check on another computer to see how all works. there are still some graphic lines popping up where they y are not supposed to using Firefox.

I have one question about Caxton action… Once a action is added above HTML box where I inserted font. Will I have to put the Caxton action box on every page which uses same font?
Thx


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Hello whoever wants to help me!

I think I have fixed the font issue by embedding the font, so I am ok there i think but on my into/ homepage there is a purple horizontal line across the page. There is really nothing on this page except the Html and a small design I made in FW
objects
Safari is fine but Firefox is the problem… Please let me know if you can help
Thanks all


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Is this still the link http://www.blessblessproductions.com

The font is not showing up for me, I still see Helvetica. I can’t see the purple line in FF


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

yes Marcel

the font is very close to helvetica
i embedded each page


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

I see Helvetica - your font looks like Helvetica but the edges are rounded


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options