[Pro] Nav bar rollovers not working

I just created a css nav bar (freeway pro 6) following the css navigation tutorial video on the softpress site. The links work but the rollover colors that I selected in the css action inspector don’t work. Does anyone know what I might be doing wrong?


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Does anyone know what I might be doing wrong?

Not without seeing your page online somewhere.

Have you set rollover/link styling anywhere else on that page?

David


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Thank you for your reply. Doesn’t look like I set the rollover/styling anywhere else that I can find.

I just uploaded the revised site. The site is www.thetarotmistress.com. The menu on all pages except the home page was created on the master using the CSS menu action. I designated different colors for the Link, Hover, Click and Current page but as you can see, only the links work.

Thanks so much as I am stumped.

Barbara


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

If you are using graphic text then the CSS Menu action will not work correctly.

The CSS Menu action is meant to be used with html text.

David


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Hi Barbera
You’ve applied a colour in the inspector as well and this is stopping your roll over working if you remove .style3 and redo your menu taking care not to add colour anywhere except the actions palette it’ll work.


.style3 { color:#4170bb; font-family:Arial,Helvetica,sans-serif; font-size:14px }


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

The menu on all pages except the home page was created on the master using the CSS menu action.

Apologies - I have just reread this and realised the Home page menus are not the ones I should be looking at.

Q - Did you style the text colour in the CSS Menu action - in other way than using the Link styling options?

If you have the text colour anything other than the default Black then remove it and try again.

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

On 11 Mar 2014, 3:44 pm, DeltaDave wrote:

If you are using graphic text then the CSS Menu action will not work correctly.

The CSS Menu action is meant to be used with html text.

David

It is HTML text.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Simon:

You were right! I removed style 3 and deleted the old menu and made a new one on the master page. Now the colors work but the links don’t. I applied the links as I did last time but when I try to preview I get the error message

ACTION CANNOT BE USED. The following Actions have been incorrectly applied and will be ignored.

Action: “CSS Menus”, Page “Tarot Services”

FYI: I was trying to publish the Tarot Services page.

Any thoughts?

Barbara


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

You haven’t uploaded the changes yet, so I can’t see what’s going on.

Have you remembered to make the menu into a list, using the indent button?

Simon


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Hi All:

Not sure what I did but I figured it out.

Thanks for the help, you all are the best!

Barbara


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options