Showcase problem?

I just created this gallery using Showcase:
http://idealynx.com/clients/cs/project5.html

For some reason the image of the parking lots (last two images in the gallery) look blurry. Specifically the white parking space lines and the power lines. I tried monkeying around with the Large Image Output resolution in Showcase and both the High and Low Smoothing produces the results you see.

However, when I selected None for Smoothing the image quality returned. The only problem is even with None selected, Showcase still exports a fwgallery file with the same bad image.

What am I doing wrong?


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

You could prepare your image(s) externally and use the pass-through setting for your large image.

David


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

That’s probably the best idea. I’ll give it a try. Thanks.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Hello All,

I recently installed Lion, and have been using it fairly successfully. This morning freeway hung up on a ‘check link’ that didn’t have complete info and I had to force quit, without saving any changes.

Ouch. But I remembered all the talk about Lion’s auto save, and have seen that feature in other programs. I could not find any such feature in the menu bar in feeway - have I disabled or do I need to enable it?

Thanks for your help in advance.

Frank


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

It has hung on upload in Lion for me a few times too. Which indicates a Lion issue. It’s never hung before Lion.

My best advice before each upload, save. And after any major doc update, save (v1,v2 etc.) this should be the case for any doc not just FW as computers are fickle things.

Nathan Garner
Senior Designer

RLA
http://www.rla.co.uk
(Part of The Mission Group)

Sent from my iPhone

On 14 Jan 2012, at 17:50, “Frank H” email@hidden wrote:

Hello All,

I recently installed Lion, and have been using it fairly successfully. This morning freeway hung up on a ‘check link’ that didn’t have complete info and I had to force quit, without saving any changes.

Ouch. But I remembered all the talk about Lion’s auto save, and have seen that feature in other programs. I could not find any such feature in the menu bar in feeway - have I disabled or do I need to enable it?

Thanks for your help in advance.

Frank


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Thanks Nathan.

Frank H.

On Jan 14, 2012, at 2:58 PM, Nathan.Garner wrote:

It has hung on upload in Lion for me a few times too. Which indicates a Lion issue. It’s never hung before Lion.

My best advice before each upload, save. And after any major doc update, save (v1,v2 etc.) this should be the case for any doc not just FW as computers are fickle things.

Nathan Garner
Senior Designer

RLA
http://www.rla.co.uk
(Part of The Mission Group)

Sent from my iPhone

On 14 Jan 2012, at 17:50, “Frank H” email@hidden wrote:

Hello All,

I recently installed Lion, and have been using it fairly successfully. This morning freeway hung up on a ‘check link’ that didn’t have complete info and I had to force quit, without saving any changes.

Ouch. But I remembered all the talk about Lion’s auto save, and have seen that feature in other programs. I could not find any such feature in the menu bar in feeway - have I disabled or do I need to enable it?

Thanks for your help in advance.

Frank


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

I can’t seem to make this work. I’m using the Style palette, but I think my syntax might be wrong. Here’s what I have so far:

Style (Tage/Name)
a / empty

Extended Atributes (Name/Value)
outline / none
border / none


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Oops! Wrong thread. Please delete my previous post.

On 15 Jan 2012, 6:47 pm, RavenManiac wrote:

I can’t seem to make this work. I’m using the Style palette, but I think my syntax might be wrong. Here’s what I have so far:

Style (Tage/Name)
a / empty

Extended Atributes (Name/Value)
outline / none
border / none


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

I have a similar problem to RavenManiac.
In Large Image view, cross-hatch lines appear across the images on the projection screen behind the band (see http://homeserviceband.co.uk/cropredy2011.html)

Selecting ‘no smoothing’ in Showcase eliminates the problem at that stage, but when exported to Freeway the problem returns.

Any other ideas?

Thank you!

On 14 Jan 2012, 2:56 pm, DeltaDave wrote:

You could prepare your image(s) externally and use the pass-through setting for your large image.

David


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

That is weird, but kinda cool at the same time. Sorry. I wonder if this is some kind of a bug in Showcase?


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

In Large Image view, cross-hatch lines appear across the images on the projection screen behind the band

Have you tried using pass-through for the large image settings.

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

The only problem with that is it means I’ll physically have to edit each photo, which, to some degree, undermines the usefulness of Showcase.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

If you are using Photoshop then you can automate the process of resizing and run through a batch very quickly.

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Yep, that worked, but I did it with Lightroom 3. It still bothers me that I have to do a work-a-round because Showcase isn’t rendering images properly.

On 17 Jan 2012, 12:56 am, DeltaDave wrote:

If you are using Photoshop then you can automate the process of resizing and run through a batch very quickly.

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Thank you DeltaDave! Selecting “Pass-Through” seems to solve this problem!


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options