[Pro] freeway is doing weird, help!

hi everyone,

i’ve used freeway now for several website i did, and i got really well along with the software.

but since i’ve updated to the new os lion it does very weird things, like it’s not wysiwyg anymore. i am doing the website with the box model and when i upload it on my testserver or view it on the preview browser, it doesn’t do the encoding “unicode (utf-8)” even though i set it, and also the typo doesn’t show correct (and i used verdana), the boxes in the boxmodel are not in the right place either. i spend so much time on searching what i do wrong, and started the site 4 times new. i have it running now, but i am not happy with the result, the line spaces are not showing correct and the typo is also a little thicker then how i layouted it, and i had to change the html file manualy by adding ü ä… i fear to touch that thing again.

an other thing i wonder since i startet 6 month ago with freeway pro, is how can i change the “undo” setting (“cmd + z”)? right now i can “undo” just once, and then i have to start over with what ever i started to do.

any help appreciated, thanks a lot,
helga


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Helga can’t comment on moving to Lion as I am holding back as it is too critical to current work to move certain applications to a new OS but as to undo this is something that Freeway can only do once. Multiple undo’s may or may not become a feature of a future release but until it does you will have to settle with a single state of undoing your work.

Mark


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Helga,

That is a known issue with freeway and lion that last I read the developer at Softpress are working on, it shows up in non lion applications too.

The solution is not to use the built in preview and preview in browsers.

For more information I am sure there is a thread about it in freeway talk.

Hope that helps.

Frank H.

On Oct 8, 2011, at 10:21 AM, Helga Imhasly wrote:

hi everyone,

i’ve used freeway now for several website i did, and i got really well along with the software.

but since i’ve updated to the new os lion it does very weird things, like it’s not wysiwyg anymore. i am doing the website with the box model and when i upload it on my testserver or view it on the preview browser, it doesn’t do the encoding “unicode (utf-8)” even though i set it, and also the typo doesn’t show correct (and i used verdana), the boxes in the boxmodel are not in the right place either. i spend so much time on searching what i do wrong, and started the site 4 times new. i have it running now, but i am not happy with the result, the line spaces are not showing correct and the typo is also a little thicker then how i layouted it, and i had to change the html file manualy by adding ü ä… i fear to touch that thing again.

an other thing i wonder since i startet 6 month ago with freeway pro, is how can i change the “undo” setting (“cmd + z”)? right now i can “undo” just once, and then i have to start over with what ever i started to do.

any help appreciated, thanks a lot,
helga


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Thank you Frank,
I will try that.

cheers, Helga

On 8 Oct 2011, 6:01 pm, Frank H wrote:

Helga,

That is a known issue with freeway and lion that last I read the developer at Softpress are working on, it shows up in non lion applications too.

The solution is not to use the built in preview and preview in browsers.

For more information I am sure there is a thread about it in freeway talk.

Hope that helps.

Frank H.

On Oct 8, 2011, at 10:21 AM, Helga Imhasly wrote:

hi everyone,

i’ve used freeway now for several website i did, and i got really well along with the software.

but since i’ve updated to the new os lion it does very weird things, like it’s not wysiwyg anymore. i am doing the website with the box model and when i upload it on my testserver or view it on the preview browser, it doesn’t do the encoding “unicode (utf-8)” even though i set it, and also the typo doesn’t show correct (and i used verdana), the boxes in the boxmodel are not in the right place either. i spend so much time on searching what i do wrong, and started the site 4 times new. i have it running now, but i am not happy with the result, the line spaces are not showing correct and the typo is also a little thicker then how i layouted it, and i had to change the html file manualy by adding ü ä… i fear to touch that thing again.

an other thing i wonder since i startet 6 month ago with freeway pro, is how can i change the “undo” setting (“cmd + z”)? right now i can “undo” just once, and then i have to start over with what ever i started to do.

any help appreciated, thanks a lot,
helga


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Hi Mark, thank you! Good to know that it actually is only one undo.

cheers, Helga

On 8 Oct 2011, 5:53 pm, ictlinks wrote:

Helga can’t comment on moving to Lion as I am holding back as it is too critical to current work to move certain applications to a new OS but as to undo this is something that Freeway can only do once. Multiple undo’s may or may not become a feature of a future release but until it does you will have to settle with a single state of undoing your work.

Mark


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

On 8 Oct 2011, 6:01 pm, Frank H wrote:

That is a known issue with freeway and lion that last I read the developer at Softpress are working on, it shows up in non lion applications too.

We have a solution for this problem which is detailed here:

Naturally, the fix will be rolled into the next update, but this should get rid of the problem for the time being.

Stewart


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Hi Stewart, thank you. I try that.
cheers Helga


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options