[Pro] FWP 7 and macOS 10.13 issue

I’ve been using Photoshop CS6 in High Sierra and so far haven’t come across any problems. InDesign and Illustrator also fire up fine but I haven’t had a chance to do much with them so far. I agree that going down the Affinity route in the future is most likely the best option as I’m not prepared to ‘rent’ software.

All the best

Gordon
http://www.gordonlow.net/


On 3 Oct 2017, at 10:03pm, Richard van Heukelum email@hidden wrote:

Sierra never cause any issues for me.

Now Freeway has an issue on High Sierra as mentioned where the lower part of the window when importing media blacks out. That’s about it. Oh, and Adobe CS6 didn’t survive the upgrade. But that’s fine with me … I bought myself copies of Affinity Designer and Photo. Still hoping for Affinity Publisher to arrive as well.

There’s plenty of really good and reliable software out there that won’t rob you from you’re last penny …


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

On 4 Oct 2017, 8:58 am, Gordon Low wrote:

I agree that going down the Affinity route in the future is most likely the best option as I’m not prepared to ‘rent’ software.

Yep, I uninstalled all CS products about 18 months ago in favour of Affinity products, and have never regretted it for 1 second!


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

The Mac that it’s failing on for me is a 2011 PowerBook.

Also, would heartily recommend Affinity Photo and Designer. Would love it if Freeway could import those files native!


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

Hi there,
can someone tell me perhaps if in earlier versions of FW (5 +6) the import function is broken too in High Sierra? I still have a few old websites of clients who never liked to change/upgrade to 7. Most of these websites are in FW 6. Little changes are still possible in Sierra without any problems.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

On 4 Oct 2017, 9:18 am, Iain Mackenzie wrote:

On 4 Oct 2017, 8:58 am, Gordon Low wrote:

I agree that going down the Affinity route in the future is most likely the best option as I’m not prepared to ‘rent’ software.

Yep, I uninstalled all CS products about 18 months ago in favour of Affinity products, and have never regretted it for 1 second!

Same here. Perfect.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

I have a late 2013 iMac and have installed High Sierra on an external drive so I can test Freeway 7.1.4 without disturbing my current set up.

I have found a number of similar events to others. When I want to import a picture into a graphic the initial window is there for doing so.
( I cannot put a screenshot on as I don’t know how to here!). If I select the picture I want to include the bottom part of the panel disappears, as with other users, but the ‘open’ button is still there and I can click on that and the picture appears in the graphic position I have selected.

When I did a preview the picture was there as expected. As this was in effect a new installation I then published the site. I then got a panel saying certain parts of ‘sequence timer’ panels were missing. I opened up the site in Firefox and found that none of my sequence timer/show hide layers worked any more. Also a large number of older galleries where I had used Showcase didn’t work anymore.

From this I assumed I wouldn’t be able to use Freeway in High Sierra.

Today I have applied the High Sierra incremental update and then opened Freeway to see if it made any difference. I found the bottom of the panel is still missing but again I can add the imports. I also found that I didn’t get any message when publishing the site and all my sequence timers and old Showcase galleries now work. I will not put HS on my main hard drive yet but the update does appear to have repaired the faults I was experiencing. Hopefully I will find no others. Has anyone else installed the update and found it improved the situation?


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

I applied the update, but it hasn’t improved the import dialog problem, which if you want to import pass-through images (for responsive work) is necessary as the check boxes vanish!


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

Hi Paul,

Thanks for your feedback. One way around this is to import the graphic into an HTML box - in which case it will default to being pass-through.

Jeremy

On 13 Oct 2017, at 12:37, Paul email@hidden wrote:

I applied the update, but it hasn’t improved the import dialog problem, which if you want to import pass-through images (for responsive work) is necessary as the check boxes vanish!


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

Sadly not fixed here with 10.13.1.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

There will be good news in the future. Can’t say any more because of NDA.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

hey all… just to add to the Sierra discussion…
I have MacBook Pro / touch bar with Sierra installed…and not one problem here on the FW build.
I am postponing upgrading to High Sierra until Im sure FW is in working order…


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

Carla, you can always use Sierra in a VM within High Sierra - like I and others do - as a temporary solution.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

Thx Lain

Im not working with a VM, but I think Im ok for now… hopefully FW will be roaring back soon.x


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

On 9 Oct 2017, 2:22 pm, sonjanna wrote:

Hi there,
can someone tell me perhaps if in earlier versions of FW (5 +6) the import function is broken too in High Sierra? I still have a few old websites of clients who never liked to change/upgrade to 7. Most of these websites are in FW 6. Little changes are still possible in Sierra without any problems.

Same here, a few old sites that are still updated under FW 5 & 6. Sadly, the issue remains under High Sierra 10.13.1 for FW 5, 6, and 7. Fortunately for me, those older sites don’t usually get more than a few tweaks so I probably won’t run into this issue with them.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

Sadly, no fix in the release build of 10.13.2 either.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:

On 6 Dec 2017, 7:46 pm, Iain Mackenzie wrote:

Sadly, no fix in the release build of 10.13.2 either.

Yeah, I just upgraded my iMac to 10.13(.1) and 10.13.2 was available just after I rebooted. But the fix wasn’t there. I sure hope Apple does ship one, though.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

On 6 Dec 2017, 7:46 pm, Iain Mackenzie wrote:

Sadly, no fix in the release build of 10.13.2 either.

That is sad after your earlier hint.

Can someone remind me: the main problem is that some people who are using 10.13 find that the pass-through checkbox is disabled in the Import dialog?

I think there are two ways around this:

Import graphics into an HTML box (with a green or blue outline) rather than a graphic box (with a grey outline). If you do this, the graphics will default to being pass-through.

Hold down the Option key while dragging a graphic into a box (it will default to being pass-through)

Jeremy


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

On 8 Dec 2017, 8:45 pm, Jeremy Hughes wrote:

That is sad after your earlier hint.

Can someone remind me: the main problem is that some people who are using 10.13 find that the pass-through checkbox is disabled in the Import dialog?

I’m still hopeful!

The problem is that all import options are gone from the dialogue box. There is just an empty grey box where the options should be.

Is it possible to post images here?


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

Hi Iain,

On 8 Dec 2017, at 20:54, Iain Mackenzie email@hidden wrote:

On 8 Dec 2017, 8:45 pm, Jeremy Hughes wrote:

That is sad after your earlier hint.

Can someone remind me: the main problem is that some people who are using 10.13 find that the pass-through checkbox is disabled in the Import dialog?

I’m still hopeful!

The problem is that all import options are gone from the dialogue box. There is just an empty grey box where the options should be.

Is it possible to post images here?

I can see an image the Gordon Low posted on 28th September.

I think there are workaround for the other options as well. Except Show, probably.

Jeremy


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
https://freewaytalk.softpress.com/person/options

How can we post images here?


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at: