[Pro] Scripty Fader small issue- cannot figure out

Hi,

Can anyone think of the main reason why when using the scripty fader action I cannot get the information from the other html box (which has the scripty fader option action on it) to show up immediately when the person arrives at page like it used to for me.

They have to click the thumbnail for it to appear but since i have 10 thumbnails I need the first one to show up when they arrive at the page. This then changes each month so the newest shows.

I have moved the item in the column thing on the left to the TOP so it is first but it is still not showing up first.

I would send you page but it is password protected.

Sorry for the vague details.

Also when I click thumbnail and it shows, then when I visit the page after that it always shows!

Thanks for any help,

Barry


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

I should also add I have 5 pages that use the fader- I duplicate the page when I need a new one. But change the name of the HTMl item that the fader is active on.

If you can help by seeing the page, I can unlock it.

Thanks,

Barry


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

when using the scripty fader action I cannot get the information from the other html box (which has the scripty fader option action on it) to show up immediately

Not quite sure I understand your question as the SF option action is applied to the subsequent items and not the primary one.

The primary item should be the one with the SF action.

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Ok,

just tried a fresh new mini sample with scripty fader action on this page

http://www.hoffkids.com/7h6fk4jgk.html

and I am still not getting the first info to show in the fader. It has a spinning disc.

maybe not something I am doing???


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

more info…

when I PREVIEW it, it does show up first, when I upload and view on online, first one does not show automatically


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Dave,

I totally think it is not me. We’ll maybe it is.

But look at my sample page- I just checked it on mac, pc, phone

The first information to appear is not appearing in any of the 5 pages I am using the action on.

In this page…

http://www.hoffkids.com/7h6fk4jgk.html

there are 2 thumbnails.

the info connected to the first thumbnail should show automatically when page loads. it is not, thus the blank space beneath the thumbnail.

If you click thumbnail it appears, But it was alwys there first up until today.

barry


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Dave, can you help me have this happen with the little sample page before I tackle my main use?

This is sort of high priority as it is for the parents and looks bad when they come to the page and it looks blank.

Thanks,

Barry


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

You have a javascript error on that page - remove the cp widget thing and try again with just the scriptyfader stuff - no additional things.

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

got rid of it…

no change noticed over here.

still not showing when page loads.

can you please check again. cannot figure this out.

http://www.hoffkids.com/7h6fk4jgk.html


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Can you please explain exactly what is supposed to happen.

On page load (in Safari 5.1.10 I see the 2 thumbnails and for a brief time the loading gif then text1 fades in.

No javascript errors.

However in Chrome 37 I get no text appearing.

What is it that you want to happen? Maybe ScriptyFader isn’t the best solution.

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

for the last year, assuming I do not screw things, up Walt explained that when using this, one html box of info (the first one) that uses the fader will appear in the main frame.

This prevents it from looking blank when someone arrives.

For my use, parents will see 12 thumbnails, 1 for each month

when they arrive they see the info for this current month.

Before today, when they arrived they saw info for November (the current month) in the box.

Now on every page that uses this action and the simple test example, nothing appears on page load, you have to press a thumbnail to see ANY info.

I cannot imagine what has changed.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

So do you change something in FW to set the correct Month - how does it know what month it is?

If I wanted to display info dependant on which month it was I would use something like this

http://www.deltadesign.co/fw_examples/php/picofmonth.php

That way the code reads the date/time from the server to find out which month (day/date) and serves up the appropriate info.

Does your info change?

D


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

no dave it is not that involved.

The next month I just click on the December HTMl box with the tutoring info that took place and apply the action to that html box.

Then, to get it to appear on load in and most importantly I used to put that current month FIRST in the site pane and that one would appear on load in.

The parent could always click the other thumbnails to see prior months but on page load in the current month showed.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Ok Dave and all,

here is the real deal (edited for privacy)…

http://www.hoffkids.com/scriptypractice.html

This shows what I am using it for .

When you get to page NOVEMBER should show but is not.

If you click other months, they show, if you CLICK november it shows.

Then when you come back to the page later NOVEMBER will show but seems not on first visit.


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

sorry,

this is the page if anyone can figure out what is wrong with scripty fader!!

http://www.hoffkids.com/scriptypractice.html


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

That’s giving me a blank white page with the number 404 in the corner…

Walter

On Nov 7, 2014, at 6:07 PM, Hoffkids email@hidden wrote:

sorry,

this is the page if anyone can figure out what is wrong with scripty fader!!

http://www.hoffkids.com/scriptypractice.html


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

I had so many pages and drafts, I had to get rid of them all.

I will mock up a new one in about 1 hour.

Thanks Walt!!


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

Walt,

please try this…

http://www.hoffkids.com/7h6fk4jgk.html

Barry


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

different outcomes in chrome,safari, etc…

Just want to figure out how to have the current month show when page loads always.

I moved it up in the site panel.

sometimes nothing shows on page load and have to hit Nov thumb

inconsistent


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options

I don’t see anything particularly wrong with this test page. You are using the current (latest) Prototype and Scriptaculous, so you should see consistent behavior in all browsers. If you get anything different than that in this particular test page, please let me know the exact browser where you see the problem. If you get something else in a more complex page, then that could be down to inter-Action problems, which is not an unheard-of thing. Your pages tend to be quite heavy and full of effects.

Walter

On Nov 8, 2014, at 11:10 AM, Hoffkids email@hidden wrote:

different outcomes in chrome,safari, etc…

Just want to figure out how to have the current month show when page loads always.

I moved it up in the site panel.

sometimes nothing shows on page load and have to hit Nov thumb

inconsistent


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
List Options | FreewayTalk


freewaytalk mailing list
email@hidden
Update your subscriptions at:
http://freewaytalk.net/person/options